Weboldal címe
Weboldal alcíme
KILÓFALÓ
ÉRZELMI
EVÉS 

Féktelen zabálási rohamok - van megoldás?   


Egész életemben azt hittem, a problémámat a súlyfeleslegem jelenti. 

Nagyon sokszor sikerült lefogynom, de megtartani mindig csak bizonyos ideig, és azt hittem, ez a gyenge akaraterőm miatt van. 

Több mint négy évtizedbe tellett, mire rájöttem, egy lelki betegség nehezíti és gátolja a végleges célom elérését, ez pedig az érzelmi evés. 

  • Egy ideig őrült lelkesedéssel tartod az étrendet, aztán konrollálhatatlan evési rohamok jönnek rád? 
  • Számtalanszor lefogytál már az ideálisnak vélt súlyod közelébe, de amikor megtörtént volna az  áttörés, képtelen voltál tovább tartani a diétád, és újra hízni kezdtél? 
  • Minden "zabálás" után eldöntöd, holnaptól más lesz, kemény leszel, újrakezded, de megint csak rosszullétig tömöd magad, és úgy érezd, ebből nincs kiút? 
  • Ezerféle diétát kipróbáltál, személyre szabott étrendekért tízezreket kiadtál, azt gondoltad, rossz az étkezésed, a felfogásod, az edzésed, a módszered: mégsem változott semmi?!
  • Alig várod, hogy egyedül maradj, és embertelen mennyiségeket küldj le a torkodon? Szinte nem is érzed az ízeket, már rég nem is élvezed az evést, csak gépiesen tömöd magadba az ételt, és közben nyomorultul érzed magad? 
  • Fogalmad nincs mi történik benned, veled, mi váltja ki a rohamokat? Egyszercsak megjelenik a gyűlölt késztetés, duruzsol a fejedben a hang: "egyél, egyél, egyél!", és amíg valóban nem eszel, nem hagy békén? 
  • Annyit edzettél és diétáztál már, hogy minimum egy első helyezett fitness bikinimodellnek kellene már lenned a befektetett munka következtében,  leszálkásított, gyönyörű, izmos testtel, ehelyett az alattomos zabálási rohamok mindent tönkretesznek, folyton leállítják a fogyási folyamatot, és beleőrülsz már a kilátástalanságba?
  • Minden könyvet elolvastál, minden videót megnéztél, minden hírlevélre feliratkoztál: mindenki azt ígérte, az ő módszerével lefogysz, és még mindig ugyanott tartasz?
Lehet, hogy nem a módszerekben volt a hiba, hanem eleve rossz problémára keresed a megoldást! 

Én 25 évig  (!) jártam ezen a tévúton... 


Húsz éves koromtól kezdve hittem magam bulímiásnak, cukor- és szénhidrátfüggőnek, csokifüggőnek... Azt hittem, le kell szoknom valamiről, meg kell szabadulnom valamilyen szenvedélytől, és akkor rendben lesz az életem. Hittem azt is, a problémám genetikai, családi örökség, nem tehetek ellene semmit, vagy a rossz gyerekkori szokások következménye.

 Ezek mindegyike igaz  is lehet, meg nem is...

Lassan, évtizedek alatt bontakozott ki az igazi problémám.


Rá kellett jönnöm, rossz irányból közelítettem meg végig, azt hittem, a megoldás az étkezésben, az ételek minőségében vagy mennyiségében keresendő! 


Csináltam mindent, lúgosítottam, "norbiztam", kilófalóztam, ketóztam, paleóztam, intenseteztem, személyre szabott étrendet írattam, időszakos böjtöztem... Minimalizáltam a szénhidrátot, megemeltem a szénhidrátot, ételeket alakítottam át, liszteket fejlesztettem...


Ezek nem jók, nem működnek? Dehogynem.

Ha megtalálod a számodra testhez álló módszert, azzal le fogsz fogyni, ez nem kérdés továbbra sem. Itt az a kérdés, meddig tudod megtartani, és egyáltalán, el tudod-e érni a végső célodat?


Ha érzelmi evő vagy, és nem kezeled, erre aligha van esélyed.... 


 Nem azzal volt tehát a baj, amit és amennyit ettem, vagy hogy milyen módszert alkalmaztam, hanem hogy MIÉRT ettem? 

Hoppá. 

Eljött az a pont az életemben, amikor valószínűleg megértem a feladatra, hogy szembenézzek ezzel a gonddal, és akkor egyszeriben minden irányból elkezdett áramlani felém az információ. Szakirodalmat olvastam, megodásokat kerestem, sőt, pszichológushoz is fordultam, online tanfolyamot végeztem és a rám jellemző módon magamon kísérleteztem. :) Amint megértettem, mivel állok szemben, nem vártam a sült galambot, hanem cselekedni kezdtem, mert őrülten akartam a gyógyulást, és szabadulást az érzelmi evés fogságából. 

Mostanra forrott ki az ezzel kapcsolatos tudás és tapasztalat bennem. Mostanra tudok eredményt felmutatni!

A hozzám érkező levelek alapján látom, hogy ez egy rengeteg embert érintő, komoly probléma, ezért döntöttem úgy, hogy két év hallgatás után újra írok. 

MERT VAN MEGOLDÁS. AZ ÉRZELMI EVÉS KITARTÓ MUNKÁVAL KEZELHETŐ! 


Az ezzel kapcsolatos új anyagom készül, én pedig hamarosan újabb részletekkel jelentkezem!  

Hogy nem maradj le a friss hírekről, kövesd a Szoó Judit Kilófaló Hivatalos Oldalát