Weboldal címe
Weboldal alcíme
REGÉNYEK
Lorem ipsum

Jill & Shaun Wordsmith:

iLove

A könyv születéséről


2009-ben jelent meg az első könyvem, Kilófaló sütemények  ​címmel, gasztronómia műfajban. Akkor még nem gondoltam volna, hogy receptek mellett más írás is "elhagyja" valaha a tollamat. :) 


Az első kirándulás egyéb műfajba mégis megtörtént már 2011-ben, mikor is megjelent a Kilófaló meseszakácskönyv - Szökés Erdőfalváról címmel, ahol a motivációs mese megírásában is kipróbálhattam magam. Mivel "támadt még egy ötletem", azt az Orgona kúria titka című kötetemben vetettem papírra, a Kilófaló alapszakácskönyvön belül. 

Ezek után egyre több biztatás érkezett a stílusomat kedvelő kedves Olvasóktól, hogy szívesen olvasnának tőlem mást is receptkönyvön kívül. 

Tulajdonképpen ezek  a visszajelzések és a kedvező fogadtatás után tört meg a jég véglegesen: sorra születtek a Kilófaló lélekkönyvek ​, melyekben - az első könyvet kivéve-, receptek már nincsenek is, csak írok és írok. :) Aki kedveli a Szoó Judit stílust, az a humort, öniróniát, közvetlen hangvételt, érthetőséget, jó értelembe vett egyszerűséget és "emészthetőséget" szokta kiemelni. 

A romantikus regény gondolata a magánéletemben bekövetkezett változások után érett meg bennem véglegesen. Mindig is szívesen írtam volna egy kitalált történetet, más kérdés, hogy az első romantikus könyvem mégis megtörtént eseményeken alapul. 

Önéletrajzi elemek sokaságát tartalmazza, nem beszélve arról, hogy a Párommal, Kovács Szabolccsal együtt írtuk. 

Aki a Lélekkönyveket ismeri, tudja, milyen szemlélettel bírok. Nyitott vagyok a kézzel nem fogható, szemmel nem látható dolgok irányába, imádom az önfejlesztést, a határok feszegetését, mindent megtapasztalni, egyre többet tanulni a harmonikus élet titkáról. Szeretek okulni a hibáimból, már tudom azt is, nem létezik kudarc, csak "egyszer nyersz, egyszer tanulsz." :) 

Az első romantikus regényemet is a személyes megtapasztalás ihlette. Mesébe illő módon találkoztunk és szerettünk egymásba a Párommal. Katartikus élmény volt a kapcsolat kibontakozásának minden percét megélni, mert előtte soha hasonlót nem tapasztaltunk. Rácsodálkozni, hogy egy kapcsolat működhet kompromisszumok, harcok, megalkuvások nélkül is, hogy létezhet egy olyan ember a földön, aki pontos kiegészülésünk, másunk!

De az is egy Nicholas Sparks-regénybe illően történt, ahogyan  a Szerelmem megjelent az életemben, ugyanis a tudatos teremtés eszközeit hívtam segítségül. Az, hogy életem párját, a másik felemet végül sikerült megtalálnom, számomra ékes bizonyítéka annak, hogy igenis, CSODÁK vannak, és "amiben igazán hiszünk, az megvalósul!" 

Én ezért a megvalósulásért éveken át kitartóan tettem. Hittem, hogy léteznie kell egy embernek a világon, aki nekem rendeltetett! És 2016. március 5-én meg is érkezett (de ki számolja...) :D 

Mindketten úgy éreztük, ez olyan történet, amit el KELL mesélnünk másoknak, mert ha nekünk sikerült ezzel a módszerrel egymásra találnunk, akkor bárkinek sikerülhet. Egy tökéletes társ pedig mindenkinek alanyi jogon jár meglátásunk szerint, és ha valaki követi a könyvben leírt módszert, nemcsak hogy az Igaz szerelmét lelheti meg, de reményeim szerint közben egy szórakoztató, egyszerre romantikus, egyszerre humoros, egyszerre realisztikus olvasmány részese lehet: egy kamaszgyerekekkel megspékelt család mindennapjaiba betekintést nyerve. :) 

TARTALOM

Jill Burn egy eldugott kis faluban él férjével és három nagyobbacska gyermekével. A házasságuk évekkel korábban megromlott, de mindketten komolyan veszik az oltár előtt tett esküjüket, és a végsőkig küzdenek kapcsolatuk megmentéséért. 

Az esztendők során Jill félig beletörődik abba, hogy jelenlegi életében nem tapasztalhatja meg az igazi boldogságot, de talán egy eljövendőben megadatik neki! Másfelől, mintha egy régi emlékkép lenne, egyre többet foglalkoztatja a gondolat, mi van, ha mégis létezik egy kirendelt társa, és még vár rá a nagybetűs szerelem?

Mivel nincs vesztenivalója, fogja magát, és éveken át kitartóan pontokba szedi, milyen a számára ideális társ? Újabb és újabb részletekkel kiegészítve, egyre aprólékosabban formálja, finomítja a vágyott Igazijának jellemvonásait.

Hiába minden igyekezet, Jill és Peter házassága felbomlik, s az asszony magára marad a gyerekekkel. Addig nyugalmas élete fenekestől felfordul: a semmiből kell újra felépítenie önmagát és az életét, de a vonzásnaplóját továbbra is megkérdőjelezhetetlen hittel írja.

Valóban létezik a gondolat teremtő ereje? Van tudatos teremtés? Sorsunk eleve elrendelt, vagy van beleszólásunk az események alakulásába?

Jill Burn nem tudhatja minden kétséget kizáróan a válaszokat, de egyben biztos: elég a fájdalmas évekből, és mostantól a boldogságot választja! Sokat olvas a témában, fejleszti magát, példamutató kitartással lefogy – és hisz az álmaiban! Fejlődésének lépéseit hol megható, hol humoros események során át követhetjük fejezeteken keresztül, bepillantást nyerve a három gyermekes család sosem unalmas életébe.

A regény alapjául megtörtént események szolgálnak, s az Olvasó természetesen megkapja a választ arra is, vajon Jill Burn papíron megformált szerelme végül hús-vér emberként is életre kel-e…?

Az írópáros önéletrajzi elemek sokaságát tartalmazó, első romantikus regénye – mely az ínycsiklandó ételleírások, fogyással kapcsolatos gyakorlati tanácsok, nagy ezoterikus felismerések mellett a finom erotikát sem nélkülözi -, nők és férfiak ezrei számára nyújthat reményt arra vonatkozóan, hogy csodák nemcsak a mesében léteznek… 

Fogadjátok szeretettel első romantikus regényemet-regényünket, és azt ki-ki fantáziájára bízzuk, hogy a történet mely elemei a írói fantázia szülöttei, melyek valóban megtörténtek. :D :D :D 

Jill Wordsmith: A bordó ház

ELŐKÉSZÜLETBEN

A harmincnyolc éves festőnő, Amy Bird egy nap maga mögött hagyja chicago-i luxuséletét, és nekivág a nagyvilágnak. Nem teljesen önszántából teszi ezt: az életét hat évvel korábban kettétörő tragédia elől menekül.

Dél felé vezet az útja, ahol kibérel egy házat a varázslatos szépségű Blue Ridge Town-ban. Lassan megérti, hogy a múlt fájó árnyai elől nem menekülhet és csak egy módon számolhat le velük, ha szembenéz a történtekkel.

A városka hangulata magával ragadja , s néhány nap után eldönti:  egész nyárra kibéreli  a  házat.

Az idő előrehaladtával megismerhetjük Amy fájó titkát, Blue Ridge Town lakóit, és kiderül az is, tartogat-e az élet a számára boldog újrakezdést?

Szerelem, romantika, humor, gyengédség...

Megjelenik: 2019