Weboldal címe
Weboldal alcíme
Interjúk
Lorem ipsum

Romantikus Kilófaló főzés a Duna TV-ben! 


Köszönet a videóért Manninger Bea szerkesztőnek! 


2018. április 9. 

A Kilófaló életmódot így tudjuk elhelyezni legkönnyebben a fogyást célzó étrendek közé:

- Van a hagyományos étkezési mód, melybe többségünk még beleszületett: finomlisztes, cukros, zsíros ételek, rántott hús, nagyi süteménye, lángos, húsleves cérnametélttel, grízes tészta.... :) Ezt a család  minden tagja fogyaszthatja (megfizethetőség szempontjából), nem egészséges, de nagyon finom, a magyar emberek zöme számára még ma is ez a természetes....

- Van napjaink másik véglete: ez kifejezetten a fogyást célozza, már nem is liszteket használunk,  hanem magőrleményeket, elhagyjuk a tejtermékeket és mindenféle gabonatejeket, ál-tejeket használunk. Nagyon egészséges, szuper alacsony szénhidráttartalmú, csodásan lehet vele fogyni, viszont egy átlag, vagy átlag alatti körülmények között élő családból legfeljebb a fogyni vágyó anyuka engedheti meg magának ennek az étrendnek a luxusát, a családnak marad a hagyományos, megfizethető, de nem túl egészséges étkezés. 

- Ezek között, félúton helyezkedik el a  Kilófaló módszer. A kiindulási alap az volt, amikor még 30-40 kg súlyfelesleget cipeltem magamon 2007-ben, hogy úgy akarok fogyni, hogy UGYANOLYAN finom ételeket ehessek, mint gyerekkoromban, az íze is legyen pont olyan, a kinézete is (sejthetjük, a  maglisztes, tejmentes étkezés mennyire az én világom... :D), csak tudjak vele fogyni, és később súlyt tartani!

Így kezdtem létrehozni olyan ételátalakításokat, melyek alapját a  hagyományos étel- és sütireceptek alkotják, de olyan hozzávalókból készül, amelyek egészségesebbek a finomlisztes társaikhoz képest, alacsonyabb a Ch tartalmuk, az összetevőik viszonylag könnyedén beszerezhetők, és ami a fő: ezt az egészséges étkezést az EGÉSZ család számára biztosíthatjuk,  nem kell kétfelé főzni, eheti a kétévestől kezdve a várandós anyukáig a nagyszülőkig mindenki, és FINOM!

Ezt hívjuk Kilófaló étkezésnek. A kenyér kenyérnek néz ki és kenyér íze van. A sütemények felveszik a versenyt a legfinomabb cukrászsütikkel. De közben csodálatosan lehet fogyni velük, annak ellenére, hogy csak mérsékelten szénhidrát csökkentettek: mégis elegendő mértékben ahhoz, hogy egy 10-20-30+... kg felesleggel rendelkező ember csodálatosan tudjon fogyni úgy, hogy sosem éhes. :)  

Nemcsak fogyni lehet a Kilófaló ételekkel, hanem ajánlott egészségtudatos étkezők számára is, súlytartáshoz, cukorbetegeknek. 

⚫weboldal: www.kilofalo.hu
⚫webshop: www.kilofalo.shoprenter.hu
⚫facebook: www.facebook.com/SzooJuditKilofaloKlub
⚫instagram: @szoojuditkilofaloklub

Duna TV, Család - barát magazin, 2018. január

Marcika fiammal remekeltünk :), ő Kilófaló bonbonokat, én virslis lábtörlőt készítettem. 

Ridikül, Duna-Tv, 2017. Judy és Nagy Adri énekesnők társaságában, eszmecsere az életmódváltásról
Ridikül, Duna-Tv, 2017. Judy és Nagy Adri énekesnők társaságában, eszmecsere az életmódváltásról
Ridikül, 2017.
Ridikül, 2017.

Zsolca Tv, Kilófaló összefoglaló, 2013. 

Kúlturkör interjú

A ráckevei tévé interjúja Szoó Judittal, a Kilófaló könyvek szerzőjével. 

A Meglepetés magazin 2010. április 22-én megjelent diétás különszámában is megtaláljátok néhány receptemet!

Geszler Dorottya és Katus Attila a Kilófaló népi ételek című kötet bemutatójának meghívott vendégei a Libriben
Geszler Dorottya és Katus Attila a Kilófaló népi ételek című kötet bemutatójának meghívott vendégei a Libriben

Duna-TV

Szoó Judit a Duna-TV délelőtti magazinműsorában mutatja meg, hogyan készülnek a Kilófaló ételek

Fejér Megyei Hírlap

Népszava interjú, 2011. 02. 04.

Megszokott ízek diétás köntösben
 

Vannak, akik egész életét végig kísérik a különböző sikertelen fogyókúrák. Szoó Judit harmadik szülése után egy évvel, 2007-ben életmódot váltott, mert már nem bírta elviselni a saját látványát. Egy év alatt 25 kilót fogyott, ezért úgy gondolta, hogy tapasztalatait egy hobbi honlapon, szinte csak a maga örömére közreadja, hátha segítségére lehet még pár embernek. A sok ezer látogató hatására az ötletből egy könyvsorozat született.

Ma, 10:58


Amikor elkezdtem átalakítani a megszokott, régi ízeket (rigójancsi, franciakrémes, kürtős kalács, szaloncukor, kenyér), semmi más nem motivált, mint a fogyni akarás, majd a súlyom lemondások nélküli megtartása. Hamar kiderült azonban, hogy a dietetikus által ellenőrzött receptek alapján egyre több cukorbeteg is étkezik, sőt az olvasói visszajelzésekből látható, hogy orvosok, védőnők ajánlják a könyveimet. 

   


 
- A receptek valóban jók. Milyen mennyiséget ehetünk belőlük... esetleg korlátlanul fogyaszthatók?

- Viccesen azt szoktam erre válaszolni, hogy korlátlanul a citromból és az uborkából lehet enni! Természetesen a diétás süteményeknél is tartani kell egy ésszerű mértéket, hiszen lehet annyit enni azokból is, amely már hízást eredményezhet, bár ez azért elég nehéz! A süteményeim titka ugyanis, hogy finomított cukrot egyáltalán nem, finomított lisztet pedig csak bizonyos receptek tartalmaznak, de annyi rosttal bekeverve, hogy sokkal hamarabb és tartósabb jóllakottság érzetet okoznak, mint a fehér lisztes-cukros "társaik", mivel lassan emelik a vércukorszintet. Emiatt szinte lehetetlen belőlük túl sokat enni, mert a rostok telítődnek a gyomorban! A receptjeim azt a csodát nyújtják a használóinak, hogy ma már, ha fogyni szeretnénk, nem koplalásra, salátákra, önsanyargatásra, éhezésre kell asszociálnunk, hanem minden további nélkül ehetünk napi szinten süteményeket, édességeket, kenyérféléket, tehát teljes értékű életet élhetünk, mégsem hízunk! Sőt, 10-20-30 kilós fogyásokra van lehetőségünk! Én már négy éve élek így, de a mai napig felfoghatatlan számomra, hogy 20 éves koplalós múlt után ma már bármit ehetek - csak "kilófaló módon" legyen elkészítve! 

- Ha nehezen szerezhető be az Ön által ajánlott liszt, hol juthatunk hozzá, vagy mivel helyettesíthetjük?

- Mivel egyre ismertebb a "kilófaló módszer", egyre könnyebben lehet hozzájutni országos szinten az alapanyagokhoz a bioboltokban, reformüzletekben. Az eladók nagyon készségesek, ahol eddig nem tartották a lisztek alkotórészeit, kérésre mindenhol megrendelik, beszerzik, de a honlapomon minden ezzel kapcsolatos információ megtalálható.

- Vannak-e személyes trükkjei, ötletei a most fogyni készülők számára?

- Az első és legfontosabb, hogy a fogyás mindig fejben dől el! Egy jó módszer, egy jó recept nagyon sokat segíthet, de a saját elhatározásunkat, kitartásunkat, az önmagunkba vetett hitünket semmi nem pótolhatja. Szokták nekem kicsit elkeseredve írni az Olvasóim, hogy "már" két hete életmódot váltottam, és még semmi jele a fogyásnak! Ilyenkor el szoktam mesélni nekik, hogy egyrészt ez nem lóverseny. A kilók sem két nap alatt jöttek fel ránk, idő kell ahhoz is, hogy szép lassan ledolgozzuk őket. Másrészt mi, akik 10-20-30, vagy akár 40 kilós fogyásokon vagyunk túl, nem torpantunk meg és keseredtünk el két hét után, fel sem merült, vakhittel csináltuk hónapokon át, hittünk a sikerben és abban, hogy az álmunk végül valóra válik! Én 52-es méretről indultam, mára közel harminc kilós fogyás után 40-es méretet hordok. Az egész életem megváltozott, és nem azért, mert könyveim jelentek meg: más lett a felfogásom, egészségtudatosabb lettem, visszakaptam az életemet. Nem tortúra, hanem újra élvezet a ruhavásárlás, nem kap az ember becsmérlő megjegyzéseket, visszanyeri az önbizalmát és valljuk be: igenis mindenki nagyon büszke lehet, ha volt ereje kitartani és elérni a célját! 

- Mi lesz a következő könyv témája?

- A következő kötet Kilófaló házi csodák címmel jelenik meg a 2011-es Könyvhétre. A kilófaló sütemények, finomságok és lakomák után ezúttal olyan ételeket vettem górcső alá, melyeket készen, színezőkkel, adalékokkal teletömve többnyire boltban vásárolunk, mert nem is sejtjük, hogy otthon, egészségesen, sőt kalóriaszegényen is elkészíthetők! Végigvesszük tehát a házilag gyártható tejtermékeket, szelet csokoládékat, konzerveket, hurkát-kolbászt, sütünk villámgyorsan elkészíthető tortákat, hamis töpörtyűs pogácsát, szójás, halas ételeket, liszt nélküli süteményeket. Az ötödik kötet pedig 2011. novemberére készül el, melynek különlegessége, hogy a most induló országos "Kilófaló receptpályázat" nyertes receptjei alkotják a tartalom nagy részét.

- Mennyire fontos a mozgás a fogyókúra alatt?

- Mivel a legkisebb gyermekem alig volt egy éves, amikor életmódváltásba fogtam, örültem, hogy élek. Éppen elég volt az étkezésre koncentrálnom és minden napnak megvívni a maga harcát, mozgásra csak fél év elteltével lett energiám. A fogyás kulcsa a megfelelő étkezésben van, de természetes, hogy testmozgással felgyorsíthatjuk a fogyást! M. Kovács Ágnes / nepszava.hu

Kulináris világ

A siker receptje: Végy egy őszinte, háromgyermekes fogyni vágyó anyukát, adj hozzá egy kis egészséges önkritikát és humort, keverd össze az édességfüggőségével és a zabkása okozta mély szomorúságával, és láss csodát! 

Geszler Dorottya Kilófaló rigójancsit készít  instrukcióim alapján :) 

Életmód, Zenta, 19 perctől